Frågor och svar

 

Kan jag göra en beställning när som helst?

Du kan beställa i stort sett när som helst, dock inte under hyreskontraktets uppsägningstid. Det som krävs för att du ska kunna göra en beställning är att du är kontraktsinnehavare och inte har skulder till Bostaden.


Kostar fondvägg extra?

Ja, det tillkommer en kostnad på 1 000 kronor. Tänk på att fondväggen måste ha samma ytskikt som övriga väggar i rummet. Det vill säga, om en vägg tapetserad måste de övriga också tapetseras, inte målas.


Kan jag måla och tapetsera själv?

Du har rätt att själv måla eller tapetsera i din lägenhet. Men tänk på att arbetena måste göras professionellt och att förändringen, valet av färger till exempel, inte får vara för extrem. Då kan du bli skyldig att ersätta kostnaden för att återställa din lägenhet till ursprungligt skick när du flyttar. Här hittar du en tapetseringsmanuel.


Vad måste jag göra innan det ska tapetseras eller målas om hemma hos mig?

För att underlätta arbetet för vår målerientreprenör och se till att arbetet blir så bra som möjligt, är det bra om du tar ut mattor från rummet i fråga och flyttar ihop möbler i mitten av rummet. Här hittar du en manual som visar vad du bör tänka på innan målning och tapetsering.

 

Hur betalar jag?

Du kan välja att betala med betalkort, internetbank eller mot faktura (en fakturaavgift på 29 kr tillkommer).


När du väljer standardhöjande produkter betalar du genom ett hyrespåslag varje månad.


Hur lång tid tar det innan jag får min beställning?

Leveranstiden beror på valet av produkt samt hur mycket jobb entreprenören har.


Varför går inte min beställning iväg till kvartersvärden?

Du måste ha ett giltigt avtal hos Bostaden. Om du inte har flyttat in i lägenheten än kan du se och välja de produkter du är intresserad av men beställningen skickas inte till din kvartersvärd förrän ditt avtal börjar gälla.


Varför kan jag inte beställa en induktionshäll till min lägenhet?

I en del av vårt lägenhetsbestånd går det inte att installera induktionshällar på grund av byggnadstekniska orsaker, till exempel att det finns för få faser för inkoppling.


Jag bor i ett enkelrum och kan inte göra en beställning, varför?

Du som bor i studentrum i korridor kan inte se statusen för ditt rum på din personliga sida. Det är kvartersvärden som beslutar om när ytskiktet i ditt enkelrum ska renoveras.